Fòrum l'Espitllera

La SEGARRA

La Unió de Pagesos i el Fòrum l’Espitllera signen un conveni per la defensa del paisatge

 

Aquest dijous 28 de febrer, a la seu de la Unió de Pagesos de la Segarra, el coordinador comarcal del sindicat agrari, Ramon Augé, i el President del Fòrum l’Espitllera, Albert Turull, han signat un acord de col·laboració per la preservació del medi ambient i la defensa de l’equilibri territorial del país. La primera actuació conjunta serà la distribució del document “Un paisatge per demà”, elaborat per l’Espitllera, entre els quatre-cents vuitanta socis de la comarcal de la Unió de Pagesos. El treball compta amb les adhesions del Grup de Defensa del Medi Natural de la Segara, l’associació El Trill d’Argençola, l’Associació Cultural Baixa Segarra, el Centre Municipal de Cultura de Cervera, la Fundació Tekhnikós de Verdú i l’Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà, entre d’altres entitats de l’àmbit de la Segarra històrica.

Durant l’acte, els representants d’ambdues entitats han subratllat el paper clau que la tasca dels professionals agraris vers el medi ambient i la preservació de la biodiversitat, especialment d’espècies autòctones d’aprofitament agrícola i ramader. En aquest sentit, es comparteix un compromís social que inclou la defensa d’un equilibri territorial de Catalunya imprescindible per a un model sostenible de país. Des d’un objectiu comú i sense excloure possibles diferències de criteri, les entitats assumeixen el compromís de promoure l’aliança necessària entre paisatge i pagesia i fer front als nous reptes que hi poden incidir, com les reformes de la política de regs o l’amenaça del fracking.

El Fòrum l’Espitllera, entitat promotora de la Xarxa Sikarra, ha convidat a la Unió de Pagesos a participar en el primer simposi d’entitats de la Segarra històrica que tindrà lloc el proper 4 de maig al castell dels comtes de Santa Coloma de Queralt.