Fòrum l'Espitllera

La SEGARRA

L’Espitllera presenta a Guissona el document de defensa del paisatge de la Segarra

Aquest divendres 3 de febrer, a la biblioteca de Guissona, davant més de seixanta persones, entre les quals es comptaven diversos regidors de consistoris segarrencs, el Fòrum l’Espitllera ha presentat el document “Un paisatge per demà”. Fruit d’un treball elaborat durant més d’un any, el text defensa la necessitat de mantenir un paisatge de qualitat a la Segarra com a component fonamental de la identitat comarcal i com a element de pervivència, qualitat de vida i creació de riquesa pel futur. El text és un reconeixement “a l’activitat continuada i esforçada dels agricultors i dels ramaders en la definició de la bellesa actual de la Segarra” i la necessitat  d’una aliança, estable i convençuda entre la pagesia i el defensors del paisatge i del medi ambient”. A més, posa èmfasi en la seva fragilitat i les amenaces “que venen des d’àmbits de la generació d’energia (aerogeneradors), l’activitat industrial, el desenvolupament de grans infraestructures i determinades actuacions mal orientades associades a la moderna dinàmica de l’agricultura i la ramaderia”.


L’acte ha servit d’inauguració de l’exposició “Un paisatge per demà”, que reuneix una selecció de les fotografies fetes durant la primera Marató de paisatge del passat més de juliol. Les imatges aproximen a l’espectador a la realitat del paisatge segarrenc i s’acompanyen amb una selecció de fragments del document, amb un muntatge que es preveu sigui itinerant per aproximar a tota la ciutadania a la sensibilitat cap als valors del medi ambient. Els autors de les quinze fotografies seleccionades han rebut de mans dels organitzadors els premis obsequiats pels patrocinadors de la iniciativa, entre els quals hi ha diversos establiments d’allotjament, restaurants i serveis culturals de la comarca.


Durant la presentació, el Fòrum l’Espitllera ha anunciat que segueix endavant amb els seus treballs i reflexions al voltant del paisatge i el medi ambient comarcal i que treballa ja en coordinació amb d’altres entitats de sensibilitat comú, havent iniciat contactes amb l’Observatori del paisatge.
Per veure el document complert: http://www.1minut.info/espitllera.cat/html2/pdfs/paisatge.pdf
Per veure un recull de les imatges cliqueu aquí.