Fòrum l'Espitllera

La SEGARRA

L’Espitllera i la Fundació Cases i Llebot presenten la moneda de Sikarra

Divendres 9 de setembre, a la sala d’actes del Museu Comarcal de Cervera, va tenir lloc la presentació de la moneda de Sikarra, adquirida en subhasta pública pel Fòrum l’Espitllera i la Fundació Cases i Llebot el passat mes de març. A l’acte hi van assistir més d’un centenar de persones i hi int

ervingueren la directora del Museu, Carme Bergés, els presidents del Fòrum i la Fundació, Jaume Terribas i Jordi Oliva, respectivament, així com el Paer en Cap de Cervera, Ramon Royes, i el President del Consell comarcal de la Segarra, Adrià Marquilles.

Durant l’acte, on es va exhibir públicament per primera vegada la moneda, l’arqueòleg Dr. David Garcia i Rubert, director de l’equip de treball que elabora l’estudi de la moneda, va exposar la importància de la peça des del punt de vista toponímic, iconogràfic i històric, així com la rellevància de la iniciativa de la societat civil que ha rescatat del comerç un element clau per la identitat de la Segarra.

Les entitats propietàries de la moneda mantenen converses amb els responsables de les entitats museístiques de la Segarra per decidir la millora manera d’exposició i difusió de la peça i, alhora, estan programat noves presentacions a Santa Coloma de Queralt, Calaf, Prats de Rei i Guissona.