Fòrum l'Espitllera

La SEGARRA

La Marató fotogràfica pel paisatge de la Segarra recull més de 4000 imatges

Florejacs (JM).- La primera marató fotogràfica pel paisatge de la Segarra, organitzada pel Fòrum l’Espitllera, ha tingut lloc aquest cap de setmana amb un notable èxit de convocatòria i objectius assolits. La iniciativa ha congregat trenta-un participants, els quals han lliurat als responsables de l’esdeveniment 4095 instantànies preses al llarg de les dues jornades de l’activitat.

La temàtica de la marató es centrava en l’anàlisi del paisatge segarrenc i els fotògrafs l’han plasmat en els seus treballs des d’una gran pluralitat de visions: des de la fotografia dels paisatges més bells i bucòlics, fins els espais degradats pel desenvolupament d’infraestructures i activitats agressives amb l’entorn, passant pels elements que li donen caràcter i identitat, per recons sorprenents i desconeguts i per espais en perill de desaparició i abandonament.

Amb tot el material recollit, es farà una preselecció de 150 fotografies, entre les quals es triaran les 15 més significatives que seran premiades amb els obsequis aportats pels patrocinadors de l’esdeveniment. Les imatges seran emprades per il·lustrar els treballs que sobre paisatge s’estan elaborant des del Fòrum l’Espitllera i es presentaran al públic properament acompanyant un manifest elaborat des de l’associació centrat en la defensa del paisatge de qualitat de la Segarra com a valor de futur.

Els organitzadors i els participants varen cloure la marató a Florejacs, on es va recollir tot el material gràfic i es va oferir un berenar i una visita guiada al castell del poble. Tots varen coincidir amb la bondat del projecte i varen engrescar-se per reproduir l’experiència en un futur proper, cercant el mateix objectiu però en una altra estació de l’any, aprofitant que a la Segarra el pas cíclic de les estacions fa canviar contínuament de colors la natura.